Wednesday, March 21, 2007

Volcán Pacaya

Op zondag ben ik samen met mijn huisgenoten naar een andere (iets minder actieve) vulkaan geweest. Het was de Volcan Pacaya.

Het mooie was dat je deze vulkaan kunt beklimmen en echt heel dicht bij de gloeiend hete lava kan komen. (Liguid hot Magma).


We vertrokken per typisch Zuid - Amerikaanse “Chickenbus”. Dit is een bus die wordt gebruikt om de “locals” van a naar b te krijgen. “Chickenbus” verwijst naar het gebruik om veel levende dieren mee te nemen. Deze “chickenbus” was echter speciaal voor ons afgehuurd. En de enige dieren waren te vinden op de sandwiches van enkele medereizigers.

Na eerst een klein uurtje in de “chickenbus” gezeten te hebben. Wat overigens vrij hilarisch is vanwege de matige wegen en de gewoonte van de chauffeur om goed door te rijden (sommigen noemen het roekeloos rijden). Kwamen we aan in een dorpje waar het klimmen begon. We moesten een hoogte van ca. 500 meter overbruggen, schat ik. En er werden paarden en stokken aangeboden om e.e.a. te vergemakkelijken.

Ik denk dat we ca. een uur geklommen hebben. Het begin was best steil en stoffig.

Ongeveer halverwege zagen we voor het eerst een tweetal lava sporen.Korte tijd later kwamen we aan bij de voet van de vulkaan. Hier lagen grote stukken gestold lava, dat schijnbaar best ver kan komen.


Wij moesten dus hierover verder klimmen. Lava steen is licht en best scherp. En tijdens het klimmen kon je duidelijk zien dat het ooit vloeibaar moet zijn geweest. Je had bijvoorbeeld kleine tunnels, waarvan de buitenwand gestold was terwijl de hetere lava binnen in doorgevloeid was.


Je kon de stromen vrij dicht naderen. Uit eindelijk denk ik dat ik op zo’n meter of 10 ben geweest. Je kon de hitte erg goed voelen. Opmerkelijk was ook dat er hier en daar kleine openingen waren waar je lava zag gloeien. Hier liep je gewoon langs, op weg naar boven, en je balans bewaren was wel aan te raden. Grappig was dat als je er wat water op gooide je een soort geiser kreeg.

Ik heb veel foto’s genomen en ook wat filmpjes. Ik zal nog een link toevoegen waar je er meer kunt bekijken. Het mooie was ook dat we met in de middag begonnen met klimmen waardoor we boven waren toen het donker begon te worden. Hierdoor werden de stromen nog duidelijker en mooier.

Het was echt een ongelofelijke ervaring om zo dicht bij een actieve vulkaan met “live” lava te komen. Moe en voldaan werd dus de afdaling weer ingezet en rond een uur waren we weer bij de bus. Daarna nog een uurtje hobbelend terug en rond 22:00 waren we weer in Antigua.

Hasta Luego,
Alfredo

5 comments:

Anonymous said...

Hoi Alfred,

Heel leuk om op deze manier al je avonturen te volgen.

PS: Op welk e-mail adres ben je het makkelijkste bereiken? Mail maar naar marleen.niekel@relate4u.com

Groetjes,
Marleen.

Unknown said...

ed hardy clothing
birkenstock outlet
jimmy choo shoes
canada goose sale
ugg outlet
pandora bracelet
yeezy shoes
hermes bags
michael kors bags
puma outlet
ZHI20161124

PalaPala said...

Air Jordan
Jordans 11
Yeezy boost
Jordan 4
Air Jordan 9
Nike 270
Pandora Jewelry
Nike Air Max 270
Red Bottom Shoes For Women
Latrice20190329

PalaPala said...

Air Jordan
Jordans 11
Yeezy boost
Jordan 4
Air Jordan 9
Nike 270
Pandora Jewelry
Nike Air Max 270
Red Bottom Shoes For Women
Latrice20190401

Ada Smith said...

If you know what a victory is, then come into the best online casino in the world, you have not seen anything like that, I assure you. Awesome online slots play and win with us.