Monday, March 12, 2007

De eerste les

De eerste dag. Ik had de wekker om 6 uur gezet. Om zeven uur eten en dan ruim op tijd naar het schooltje toe. Het schooltje is erg dichtbij, ca. 2 minuten lopen vanaf het gastgezin, dus dat is makkelijk.

Nog ruim voordat de wekker afging werd ik al wakker. Dat is het “voordeel” van jetlag. (tenminste als je in westelijke richting gaat). Eerst ff lekker koud* afdouchen zodat je zeker weet dat je wakker bent ;-). Daarna ontbijten. Om zeven uur stond ik klaar. Ik was ruim de eerste. Ze vroegen al waarom ik zo vroeg was? Tja, dat hadden ze dus zelf aangegeven; eten om 7 uur, 1 uur en weer 7 uur.

De communicatie met het gast gezin gaat deels in gebrekkig Spaans en deels in gebrekkig Engels. Mijn Spaans is nog echt niet wat het moet zijn, maar daar heb ik dan ook nog een aantal weken voor. Na verloop van tijd belooft het beter te gaan, al naar gelang de lessen volgen.

Na het ontbijt even tandenpoetsen en toen naar school. Het was er best druk. Ik werd ingeschreven en kreeg na een tijdje een lerares toegewezen; Sandra.De school had een open binnenplaats waaraan een stuk of 20 kleine half open hokjes lagen. In elk van de hokjes stonden twee stoelen en een tafel. We gingen in een van die hokjes zitten en de privé-les kon van start gaan.

Het was best intensief en ik was blij dat we af en toe pauze kregen. Omdat het mijn verjaardag was heb ik geen huiswerk gekregen. Maar vanaf morgen gaan we er stevig tegen aan.

Al met al lijkt het me een leuke school met goede leraren en leuke leerlingen.

Naast de eerste les spaans heb ik vandaag ook maar gelijk een eerste les Salsa genomen! Erg leuk. Dit was een gratis proefles maar misschien ga ik dit ook wel volgen. Het is maar hoever je wilt gaan...

Goed we gaan zo eten dus volgende keer meer...

* volgens Maudi moet het ook mogelijk zijn om warm te douchen, mits je de linker (izquierda) knop opendraait. Net alsof ik dat niet geprobeerd heb? Morgen een nieuwe poging. ☺