Monday, April 30, 2007

Samana Santa (Goede vrijdag)

Dit was het hoogtepunt van de processies. Antigua was een aantal dagen lang helemaal in de ban van de processies. Meerdere per dag die vaak uren duren. De langste begon om 5 uur ’s ochtends, ging het hele dorp door en was rond een uur of vier weer terug bij de kerk. Tijdens die processie werd er een platform rond gedragen dat door 80 mensen gedragen werd. Toen de ene processie afgelopen was, starte om vier uur bij een andere kerk de volgende processie, die tot ergens in de avond duurde.

Al met al, was het heel druk in Antigua, er werd geschat dat er circa 500.000 mensen op bezoek zijn. Dit is het hoogte punt van het jaar, (en in de weken erna valt op hoe rustig het is).

Omdat ik al redelijk uitgewijd heb in de eerdere “posts” hou ik het nu bij wat foto’s van de processies en de tapijten.









Foto's tweede optocht, mijn spaanse leraar heeft de alfumbra gemaakt die je hier ziet. Deze processie startte bij de kerk Escuela de Cristi, vandaar het logo.







Achterruit van een auto: Jesus is cool!











Hasta Luego,
Alfredo

1 comment:

jacinthmacgowan said...

JSM Hub: Best Betting Platform in India
Discover the best 강릉 출장샵 sports betting platform in India. Get 부천 출장마사지 top odds and top odds on Football, Tennis, 전라남도 출장마사지 Baseball, Golf and many more sports 상주 출장안마 at JSM's 광양 출장마사지