Wednesday, April 11, 2007

Get your motor running


Afgelopen vrijdag zijn we met z’n drieën een eindje gaan touren hier in de omgeving van Antigua. We hebben een aantal dorpjes bezocht en totaal een km of 70 gereden (schat ik). We hadden een motor en een scooter gehuurd. Ik had de scooter en Charlotte en Eva gingen op de motor.

Je moet weten dat het echt alleen maar mooi weer is geweest tot nu toe, alleen op het moment dat wij dus op pad zouden gaan begon het te regenen. Eerst zo’n twijfelachtig buitje waarbij je nog zoiets hebt van het zal wel, echter een half uurtje later was het gewoon keihard aan het regenen. Wel typisch trouwens. Maar goed, achteraf blijkt dat het regenseizoen vroeg valt dit jaar (noemen ze hier trouwens winter).

Het begon natuurlijk met de weg zoeken, eerst gingen we op zoek naar een pompstation. Daarna zaten we al op de weg naar Guatemala city, beetje de verkeerde richting op. Dit was een tweebaans eenrichting weg, dus moesten we doorrijden tot we ergens konden draaien. Toen we weer terug waren moesten we alleen in Antigua nog even de juiste weg vinden. Een uur later waren we dan uiteindelijk ook op weg naar het eerste dorpje.


Opvallend was dat je na een half uurtje rijden echt in een hele andere wereld terecht komt. Antigua is toch vooral een comfortabel, net en toeristisch dorpje voorzien van alle gemakken. Daarbuiten is het toch meer de werkelijkheid van Zuid Amerika. Met meer rommel, geen toeristen (op ons drie-en na dan) en het ziet er ook allemaal wat minder gelikt uit. Het echte leven zogezegd ;-). Ik vond het erg gaaf om te zien en ook wel goed om te weten dat ik misschien in de omgeving wel een project zou kunnen doen.


We hebben in het totaal iets van vijf dorpjes bezocht:

Santa Maria Jesus.
San Pedro
San Francisco
San Michiel
Viejo Ciudad

Nog enkele vermeldingswaardige zaken:
In een van de dorpjes waar we gestopt waren voor een kleine pause hadden ze choco gehad van versgemalen cacaobonen.
Echt heel erg lekker!


In een van de plaatjes waren ze bezig met het maken van een Alfumbra (een soort tapijt van zaagsel). Op het pleintje zijn we even gestopt om wat te eten, we waren echt een toeristische attractie! Echt door iedereen nagekeken en door sommige nageschreeuwd. Wel grappig, voor even ;-)


In een van de dorpjes was net die ochtend de koningin van Spanje op bezoek geweest. Dus dat pleintje lag er best opgeruimd bij. Ze hadden daar ook een wasruimte waar een paar vrouwen aan het wassen waren. Grappig om te zien, in Antigua hebben ze dat ook maar ik heb die nog nooit in gebruik gezien.

Een leuke ervaring die ik misschien op de fiets nog eens ga overdoen?

Salude,
Alfredo